Skip to content
WWFT

Nieuwe Kleine Ondernemersregeling per 1 januari 2020

Bij de nieuwe regeling wordt er alleen nog gekeken naar de behaalde omzet. Als je minder dan € 20.000,- per jaar aan omzet hebt kom je in aanmerking voor de nieuwe Kleine Ondernemersregeling. Daarnaast is er een ander groot verschil met de huidige regeling. Om de nieuwe regeling te mogen toepassen moet je dit aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kunnen wij voor je aanvragen.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd hoeft je vanaf 1 januari 2020 geen BTW aangifte meer in te dienen. De Kleine Ondernemersregeling blijft drie jaar geldig en wordt daarna automatisch verlengd of tot het moment dat jouw jaaromzet boven de € 20.000,- komt. Indien je niet (meer) in aanmerking komt voor de nieuwe regeling kan je pas na 3 jaar weer gebruik maken van de nieuwe Kleine Ondernemersregeling.

De regels van de Kleine Ondernemersregeling

Als je gebruik maakt van de nieuwe Kleine Ondernemersregeling zijn er aantal regels waaraan je zich moet houden:

  1. Je mag geen BTW meer in rekening brengen bij jouw klanten. Je moet op de factuur vermelden dat de omzet is vrijgesteld van omzetbelasting
  2. Je kunt de regeling niet wijzigen in de periode van drie jaar
  3. Je kunt in deze periode geen BTW terugvorderen (ook niet als je grote investering doet)
  4. De nieuwe regeling geldt niet voor verkoop van nieuwe auto’s en/of motoren aan het buitenland. En geldt niet voor de verhuur van onroerende goederen.

Het is dus niet altijd verstandig om gebruik te maken van de Kleine Ondernemersregeling. Verwacht je dat je jouw omzetbelasting kunt terugkrijgen, dan kan je beter (nog) niet meedoen met de nieuwe regeling.

Wat gaan wij voor je doen

Wij gaan na jouw aangifte omzetbelasting van kwartaal 2 2019 bekijken wat voor je verstandig is. Wij kijken daarbij naar je bedrijfsresultaat van de jaren 2016, 2017 en 2018 en de eerste 2 kwartalen van 2019. Verder horen wij graag van je of je in 2020 grote investeringen wilt gaan doen. Als wij alles op een rij hebben krijg je van ons een advies waarvan wij verwachten dat het de beste keuze voor je is. Gebruik maken van de nieuwe regeling of juist niet.

Om gebruik te maken van de nieuwe regeling moet de aanvraag uiterlijk 20 november worden ingediend bij de Belasting dienst. Wij houden voor ons zelf een deadline aan van 31 oktober aan. Dus na de aangifte omzetbelasting van derde kwartaal.

 

Weet je dat je je boekhouding al vanaf 55,- per maand aan ons kunt uitbesteden?
En ook nog eens het eerste jaar een aantrekkelijke overstapkorting ontvangt?

Bekijk hier onze voordelige tarieven voor beginnende en bestaande ondernemingen.

 

Terug naar blog overzicht